آبرسانی ساختمان و فشار آب

لوله کشی توزیع آب مصرفی در ساختمان (یا ملک) از نقطه خروج لوله آب از کنتور به داخل ساختمان آغاز میشود و تا نقاط مصرف ادامه مییابد.

آن دسته از لوازم بهداشتی که از آب آنها برای آشامیدن، حمام کردن، پخت وپز یا در تولید موادخوراکی، پزشکی و دارویی استفاده میشود، باید منحصرا با آب آشامیدنی تغذیه شوند.

آبرسانی معمولا با یکی از روش های ذیل صورت میگیرد :

روش ثقلی (Gravition) :

یکی از روش های رهگشا در آبرسانی ساختمان ها آبرسانی ثقلی میباشد چرا که در آبرسانی ثقلی تامین فشار آب بواسطه ی جاذبه ی زمین میباشد و کمترین نوسان را در فشار آب خواهیم داشت لذا سیستم اتومات مکانیکی با مخزن تحت فشار به هیچ وجه قابل مقایسه با سیستم ثقلی نیست چرا که در اتومات های مکانیکی تغییرات فشار حدود 2 بار خواهیم داشت.

مزایای سیستم ثقلی :

1. به هنگام قطع برق در فشار آب افتی نخواهیم داشت.

2. در زمان قطع موقتی آب، آب واحدها قطع نخواهد شد. (به دلیل تامین آب از منبع در بالاترین نقطه ی ساختمان)

3. هزینه ی اولیه و جاری سیستم ثقلی حدود 5 برابر کمتر از بوستر پمپ اینورتر و سه برابر کمتر از سیستم منبع دیافراگمی و اتومات مکانیکی میباشد.

روش پمپ و مخزن تحت فشار

مخزن تحت فشار یا مخزن دیافراگمی روش دیگری از آبرسانی است که ابتدا پمپ منبع را پر مینماید وظیفه این منبع نگهداری آب تحت فشار مشخص در خود می باشد. در این نوع از آبرسانی تا زمانی که آب در منبع است و یا فشار منبع از فشار تنظیم شده در روی پرشر سوییچ کمتر نشود، پمپ استارت نمیخورد. آب با فشار تنظیم شده روی پرشرسوئیچ، داخل مخزن متراکم شده و به محض باز شدن یکی از شیرهای آب مصرفی به درون سیستم جاری میشود. فشار استارت پمپ در این نوع قابل تنظیم می باشد، به صورتی که اگر کلید اتوماتیک را روی هر حالت مثلا 1 یا 2 بار قرار دهید به محض رسیدن به فشار مذکور پمپ استارت میخورد.

روش پمپ و ست کنترل

برای حفاظت بیشتر و افزایش بازدهی پمپ آب از منبع، کلید فشار مکانیکی و پنج راهی در کنار پمپ آب خانگی استفاده می کنند. اما با وجود مشکلاتی همچون اشغال فضا توسط منبع تحت فشار و یا عدم امکان کنترل و تنظیم دقیق پمپ آب در صورت استفاده از کلیدهای مکانیکی، از این روش استفاده میشود.

بنابراین در واقع ست کنترل پمپ آب ترکیبی از قابلیت های مخزن تحت فشار و کلید مکانیکی پمپ آب را داشته و می تواند به تنهایی برای رفع نیازهای پمپ کافی باشد.

این دستگاه یک وسیله کنترل کننده اتوماتیک است، که زمان روشن و خاموش شدن پمپ آب را برنامه ریزی کرده و آن را کنترل میکند.

ست کنترل پمپ آب در قسمت خروجی پمپ آب و در واقع در محلی بین پمپ آب و اولین شیر آب ساختمان نصب می شود.

این وسیله با استفاده از برد الکترونیکی و دیافراگمی که دارد، میزان فشار و جریان آب سیستم را سنسور کرده و به پمپ فرمان روشن و خاموش می دهد.

بنابراین از جمله اجزای تشکیل دهنده ست کنترل پمپ آب می توان به برد الکترونیکی، شیر یک طرفه، دیافراگم، فشار سنج، پیچ تنظیم فشار و کابل برق اشاره کرد.

روند کار ست کنترل به این صورت است که در هنگام باز کردن شیر آب در ساختمان این وسیله میزان فشار آب را اندازه گرفته و در صورت کمبود فشار آب بر اساس فشار تنظیمی بر روی دستگاه، پمپ آب را روشن می کند.

در مقابل زمانی که شیر آب بسته می شود و یا حتی مواقعی که میزان فشار آب در لوله ها به اندازه کافی است، باعث خاموش کردن پمپ آب به صورت اتوماتیک می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *